Åpen kirke — Elverum kirke

Velkommen!

Hverdager mellom kl. 08:00 og kl. 19:00.
Lørdager mellom kl. 10:00 og kl. 15:00.
Søndager er kirken åpen til gudstjeneste kl. 11:00.

Elverum kirke er en korskirke fra 1738. Byggverket er i tømmer og kirken er bygget for 700 plasser. Arkitekt: Nikolai Gustav Sandberg. Den gamle tømmerkirka har et korinteriør med et av de fineste eksempler på régence-stilen i noen norsk kirke, og en altertavle som trolig var den første i sitt slag i Norge. Det største klenodiet er krusifikset fra 1200–1300-tallet, som henger over inngangen til koret.

Elverum kirke har et mangfold av aktiviteter gjennom uka.
Gudstjeneste hver søndag kl. 11.00.
Kulturarrangementer og konserter, se program på www.elverum.kirken.no eller på oppslag utenfor kirken.

Takket være et godt samarbeid med vektertjenesten Securitas på Kremmertorget, som sørger for tilsyn og stenging på hverdager og lørdager, har vi mulighet til å ha «Åpen kirke» etter kirkens ansattes arbeidstid.

Velkommen til Elverum kirke!

Foto: Ann Kristin Stenshjemmet