Bli med i guttekor

Vårt nye guttekor har hatt en flott start, og ønsker nye gutter velkommen.

I høst fikk Elverum et nytt tilfang på kulturfronten: Elverum kirkes guttekor.
Dirigent Ole Andreas Fevang er godt fornøyd med oppstarten, og ønsker nye gutter velkommen.

Guttekor er noe eget
Ole Andreas trekker frem sangglede, musikalsk opplæring, sosialt fellesskap og spennende konserter. Det er for så vidt noe som gjelder alle kor. Men noen ting er unikt for guttekor:  «Det er gøy å være et eget «gutte-lag»», sier en av sangerne. «Ja, også høres det faktisk litt annerledes ut enn når jentene synger», sier en annen.
Guttestemmen har et enormt potensiale, og det er en grunn til at det er en så stor guttekortradisjon i England

Yngre gutter er velkomne til aspirantkoret som øver på tirsdager, mens guttekoret øver på torsdager.

Mange prosjekter
Korets første fremføring er søndag 29. oktober kl. 11.00. Koret synger på gudstjenesten som markerer at det er 500 år siden reformasjonen. Akkompagnert av strykerne Kristin og Bjørg Stassen håper de å løfte gudstjenesten. Samme ettermiddag samarbeider de med jentekoret om familieforestillingen «Mozart med tryllefløyten».
Lørdag 16. desember synger de julekonsert sammen med de andre barnekorene, og julaften synger de sammen med Aspirantkoret kl.13.30. Det er altså mye å se frem til for både guttene og oss som liker å høre på.

Sølvgutter og andre sølvstruper
Flere planer for 2018 er på plass, blant annet et stort konsertprosjekt i Oslo. Der deltar guttekor fra hele landsdelen, fra sørlendinger til Nidarosdomens guttekor. «Det blir kult å stå og synge sammen med Sølvguttene», sier Per på ni år. Dirigenten selv håper at flere gutter vil bli med. «Vi tilbyr et kulturtilbud som er enestående for gutter i området. Jeg vet av egen erfaring hvor gøy og lærerikt det kan være å synge i kor. Vi har fått en veldig flott start, og jeg gleder meg til prosjektene fremover», sier dirigenten.