Kåserikonsert – spor av Gud i Prøysens diktning

Sang og kåseri om Prøysens diktning med særlig blikk på Prøysens bruk av bibelreferanser og hans personlige trosliv. Trond Våge på piano.

Elverum kirke søndag 23. september kl. 19:00

PREST I PRØYSENLAND

På sporet av Gud i Prøysens liv og diktning.

Kåseri, solosang og allsang ved tidligere sokneprest i Veldre og Brumunddal, Geir Hansen og domorganist Trond Våge.

Vi får høre om livet langs Præstvegen, om møtet med pastor Svensen og folka fra Frelsesarmeen i Brumunddal. Vi får høre om Prøysens forhold til foreldrene sine og om hans avskjedsord til moren Julie. Vi får høre om hans forhold til Bibelen og til den kjente doktor Einar Lundby. Men først og fremst får vi et innblikk i Prøysens egen sjelelige/åndelige livsverden.

Ifølge Jan Erik Vold skal Prøysen engang ha sagt: «I Vårherres hus er det mange rom, og de fleste er i kjeller`n». Når Prøysen søkte etter det hellige og guddommelige i tilværelsen, da søkte han først og fremst nedover mot kjelleren på den sosiale rangstigen, nedover mot de svake, små og unnselige skapningene i Vårherres hage, mot den fattige og utstøtte, mot barnet, mot måltrosten og løvetannen.

Inngangspengene, kr. 100,- går til innsamlingen til nytt kirkeorgel på Hamar.