Internasjonal uke 21.-29.10


I forbindelse med Internasjonal uke i Elverum legger kirken ekstra internasjonalt preg på gudstjenestene 22. og 29. oktober

Kirken er verdensvid og univesell, men kan ofte også miste det internasjonale perspektivet av syne og, som mange, bli litt opptatt av det som er oss nærest.

I internasjonal uke er vi invitert inn til å ta et særskilt blikk på vår plass i den store sammenhengen i verden og vår plass i en internasjonal by. Vi tar imot utfordringen med åpne armer og tar tematikken inn i gudstjenestene i Elverum kirke både 22. og 29. oktober.

22. oktober er TV-aksjons dagen. Årest mottaker av tv-aksjonen er Redd Barna og de har gitt kampanjen navnet «La barn leve i fred». Det handler altså om barn som vokser opp i krig og konflikt rundt om i hele verden og hva vi kan gjøre for dem. Vårt ansvar og vår mulighet til å skape endring i menneskers liv er kanskje større enn vi tror. I gudstjenesten kommer Ordfører Lillian Skjærvik og bidrar med noen tanker om hva det vil si å være en del av en internasjonal verden.

29. oktober er vi kommet til slutten av internasjonal uke. Kanskje er det på tide å se at også Norge og Elverum er et internasjonalt samfunn. Vår kommune rommer mennesker fra hele verden. Mennesker med både ulike kulturelle, religiøse og etniske bakgrunner som alle er en del av ett og samme lokalsamfunn. Hva har det å si for feiring av gudstjeneste og det å være folkekirke på vårt sted?

Gudstjenestene finner sted i Elverum kirke kl. 11.00 begge søndager og du er hjertelig velkommen til å delta – uansett om du ellers kommer ofte eller aldri til kirke. Vi sees!

 

Les hele programmet til Elverum kommune HER

Tilbake