Alle rettigheter 2020 Elverum kirkelige fellesråd

Endelig konfirmasjon!


Nå i september er tida endelig inne for konfirmasjon for 164 ungdommer i Elverum.

 

I Nordskogbygda strålte Fanny Rundberget, Erling Tingvoll og Nikolay Sagen Johansen rett før innmarsjen med prost Ole Kristian Bonden søndag 6.september. De tre er enige om at det er en flott dag med høytid og godt samvær. -Jeg synes konfirmasjonstida var veldig bra, sier Erling. -Vi har lært at vi skal sette pris på det vi har, rett og slett.

Fanny, Erling og Nikolay er årets konfirmantkull hjemme i Nordskogbygda, og de ble konfirmert med en nesten fullsatt kirke. I tider med koronapandemi, vil det si at det var folk i annenhver benkerad i den flotte trekirka som første gang åpnet dørene i 1873. -Konfirmasjonen er et rungende ja til livet, og en bekreftelse på det som skjedde da dere ble døpt, sa Ole Kristian Bonden i sin preken til ungdommene og menigheten. -Vi er inne i et annerledes år, der avstand har blitt så viktig. Men livet handler først og fremst om nærhet, kjærlig og omsorg. Vi mennesker er skapt til fellesskap. Det må vi holde fast i, også under en koronapandemi. Vi må huske et smil til andre, vi må huske omsorg for hverandre. Nærhet er så mye viktigere enn avstand, og konfirmanttida handler om slik nærhet. Dere skal kjenne at kirka er deres hus, og vårt felles hus.

 

Trompetsolo og sang
Mari Møller Berg spilte vakre trompetsoloer for konfirmantene og alle frammøtte, og salmene hadde gode budskap til de tre kappekledde denne søndagen: "Ver du min visdom, mi sanning og trøyst, tal du det levande ord med di røyst! Far, lat meg vere barn her hjå deg. Kom til meg, Herre, ja bu du i meg".  Menighetsrådsleder Ingvald Try hilste også til bygdas tre konfirmanter, med å understreke at kirka er tilstede hele livet, og at de tre alltid er velkommen i sin egen kirke i Nordskogbygda.

Vi gratulerer Fanny, Erling, Nikolay og resten årets konfirmanter med høstens høytid og milepæl i livet!

Vi ses!


Tekst og foto: I. Midthun

Tilbake