Kor-kraft i kulturhuset!


Etter flere måneders korona-utsettelse, var tida endelig inne for musikalkonsert med Elverum kirkes jentekor, guttekor og ungdomskor i kulturhuset i september.

Musikken var hentet fra musikalene Hamilton, Sound of Music og Les Miserables.

De tre korene høres oftest i kirkene, men selvsagt hører de også hjemme i kulturhuset. Kor, musikere og solister på løpende bånd skapte en flott opplevelse for de som hadde billett til en av de to konsertene.

Blant tilhørerne var ordfører Lillian Skjærvik. -Så vakkert og så flott at vi har disse korene, og at de får til et slikt kulturarrangement i storstua vår!

-Jeg satt på tredje rad og frydet meg over musikken, men også over synet av så mange fine barn og ungdommer, sier ordføreren til dirigent Maria Notland etter konserten.

Både ordføreren og andre var imponert over unge korsangere som uten anstrengelse gikk fram på scenekanten med nydelige solistbidrag. Det var summen av alt dette, og flotte antrekk, som ble til den sterke kor-kraften i kulturhuset disse to septemberkveldene.

Med disse tre korene er kirka en stor kulturaktør i kommunen, og det ble ettertrykkelig bekreftet med høstens storsatsing.

Dette var først og fremst korenes kveld, men det skal også sies at de hadde god hjelp av en flott gruppe musikere og støttespillere:

Ellinor Grimnes på klaver, Tori Erlien-Årva på fløyte, Harald Juliussen på kontrabass, Ole Petter Hallan på slagverk, Sunniva Marie Nese med sang og medhjelpende dirigent Ole Andreas Fevang.

... og neste gang hører du kanskje korene i ei kirke nær deg!

Foto: Ungdomskoret hadde mye av regien i siste halvdel av konserten, med «Do you hear the people sing» og sju sanger til fra Les Miserables.
 

Tekst/foto: Ingvar Midthun

Tilbake