Latinamerikansk helg


Oktober: Denne helgen skjer en av Elverum kirkes store musikalske satsinger denne høsten.

To latinamerikanske musikkproduksjoner finner sted. Tre av kirkens kor er med på prosjektene sammen med det dyktige ensemblet «Ensemble Wirakocha» som har spesialisert seg på latinamerikansk musikk. Vi er stolte av å hente dem til Elverum! Prosjektene har blitt støttet med totalt kr 75000 av nasjonale kulturmidler. Siste tildeling var kr 50 000 fra Kirkerådet, fordi barnekorene i Elverum er aktive i arrangementet.

 

Lørdag 30. oktober kl 17.00: Konsert med Elverum kirkes ungdoms- og guttekor sammen med Ensemble Wirakocha

Søndag 31. oktober kl 11.00: Gudstjeneste med latinamerikansk musikk. Cantate Domino, Ensemble Wirakocha m.fl.


Kjenner du til latin-amerikansk musikk som ikke er salsa, bachata, tango eller reggaeton? Har du hørt om tondero, zamacueca, marinera, son de los diablos, cashua eller buri buriti? Vet du hvor gammel den latinamerikanske musikken egentlig er?

Publikum ønskes velkommen inn i hjertet av den spanske kolonien i 1700 tallet sitt Sør Amerika. Her kan vi sammen oppleve røttene til folkemusikken fra både kysten i Stillehavet, Andesfjellene og Amazonasjungelen. Du vil få høre kjente instrumenter som fiolin, bratsj, barokkgitar og cembalo. Andre er kanskje nye for deg, som charango, panfløyte, og den helt spesielle pifano y tamboril. I tillegg vil du få høre hvordan afrikanske slaver gjorde om en kirkekollektkasse, en vanlig skuff og en esel-kjeve(!) til trommeinstrumenter for å bevare sin musikkarv.

Ensemble Wirakocha, Norges eneste tidligmusikk-gruppe med latinamerikansk spisskompetanse, tar deg med på en opplevelse av de sjeldne! Vi feirer i år 200 år siden Perus frigjørelse fra Spania og vil i samarbeid med Perus Ambassade i Oslo og Sentralen UNG, markere dette med vår forestilling. En hyllest til den helt spesielle Peruanske folkemusikken, møtet og samspillet dens med kunstmusikken til den vestlige verden.

 

Tilbake