Fasteaksjonen: Uten vann – intet liv


Fem år gamle Champo Miyambo elsker vann, derfor passer det henne perfekt at hun bare kan gå noen meter bort til brønnen. Slik har det ikke alltid vært. 

Før Kirkens Nødhjelp boret en brønn i 2018, måtte de drikke og lage mat av vannet de hentet i elva. Da var de mye syke. Elva var deres eneste vannkilde. Den var både skitten og full av bakterier.
 Mamma Susan forteller at det var mye slit og sykdom. I tillegg måtte de gå langt etter vann.  

Det blir ingen dør-til-dør-aksjon i år. Men det blir likevel en innsamlingsaksjon. Og behovet er mye større i år enn noen gang. Det er ingen hemmelighet at rent vann betyr mye for å holde seg ren og dermed frisk. Det redder liv!

I vår verden er det slik at en av hundre (1%) råder over 50% av verdens ressurser. De fleste her i Norge hører med til denne ene prosenten. Nå har vi muligheten til å gjøre noe for andre.

250 kr gir rent vann for resten av livet.

På disse måtene kan DU være med å redde liv:

 1. På aksjonsdagen 23. mars vil du kanskje se noen konfirmanter ved Amfi, Kremmertorget og forhåpentligvis også ved butikkene i Heradsbygd og Sørskogbygda. De vil da stå med bøsser og man kan gi på den måten.
   
 2. Usynlig middagsgjest: Både konfirmanter, kormedlemmer og andre har fått med seg en liten fastebøsse i papp som man kan bruke hjemme. På undersiden står det et vippsnummer. Legg litt i bøssa hver dag og tenk at du har en usynlig middagsgjest på besøk. Vipps inn innsamlet beløp innen 23.mars.
   
 3. VIPPS valgfritt beløp til 2426. Dette vil bli registrert i det soknet du tilhører.
   
 4. Send SMS til 2426. I teksten skriver du bare «VANN».
   
 5. Overfør penger til: 1594 22 87493, Kirkens Nødhjelp.
   
 6. På Facebook har menighetene hver sin side: Elverum menighet, Heradsbygd menighet, Hernes menighet, Sørskogbygda menighet og Nordskogbygda menighet. Fra ca 9.-23. mars vil det være mulig å gi penger på denne måten. Her er det mulig å velge å være anonym om man ønsker det.
   

I fjor klarte vi å samle inn nesten 45.000 totalt i Elverums 5 sokn. Da ble det også digital aksjon. Kan vi klare å samle inn mer i år?

 

Hilsen diakon Gunhild Kvåle Westgård.

 

 

Tilbake