Fremragende framført!


Da Edvard Grieg komponerte til salmen «I himmelen», mente han det kunne bli bra, «forutsatt fremragende utført».

Vi er mange som mener Cantate Domino levde opp til Griegs forventninger i Våler kirke lørdag 19. september.

Orgelfestivalen i Våler i Solør var arrangør, mens kulturkrefter fra Elverum fikk dominere sammen med solister denne denne lørdagen. Cantate Domino med dirigent Ole Andreas Fevang ga et begeistret publikum klassiske samler, folketoner og kveldens hovedverk: Rejoice in the lamb av Benjamin Britton.

Elverums egen Ellinor Grimnes satt ved orgelet under hele konserten. Så mektig, så vakkert og så velspilt til både lavmælt korsang og i solopartier som nesten kunne løftet glasstaket i flotte Våler kirke! Konserten høstet applaus allerede fra start og underveis, og stående applaus til slutt.

 - Så hyggelig å kunne være en del av denne konsertserien, sa Ole Andreas Fevang til avslutning på en kveld der Cantate Domino skapte høytid og glede i nabokommunen. I ei tid hvor koronapandemien stenger ned mye av kulturlivet, er det både godt og viktig at kirkene og kirkemusikerene våre stadig kan invitere til konsert og kultur.

All ære går også til solistene Sunniva Marie Nese, Anna Sundstrøm Otervik, Håkon Rodvelt Anvik og Ulrik Frostung Stensrød.

Og tilslutt: arrangørene i Våler har en helt unik og fantastisk arena i den nye kirka, til glede for både korsangere og tilhørere. Takk for opplevelsen, og lykke til med festkonserten som avslutter årets orgelfestival i Våler. Konserten er i samme kirke, søndag 27. september klokka 1800.

 

Tekst og foto: Ingvar Midthun

Tilbake