Barokkfest med Cantate Domino


Høstens store orkesterkonsert med Cantate Domino! Storslagen barokkmusikk for stort ensemble. Programmet består av Charpentiers «Te Deum» og Bachs kantate 70, “Wachet, betet, betet, wachet».

 

TRYKK HER FOR Å KJØPE BILLETT 

Franskmannen Carl de Nys oppdaget i 1953 et gammelt og ukjent musikkverk. Det hadde ligget glemt i århundrer, helt fra «Solkongen» Ludvig den 14.´s tid. Musikken var skrevet i Paris av Marc-Antoine Charpentier på slutten av 1600-tallet. Med tittelen «Te Deum» er det skrevet over en gammel, latinsk kristen festsang. Fra å være en glemt skatt, skulle begynnelsen av verket bli europeisk allemannseie allerede året etter: Da velger Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) musikken til sin kjenningsmelodi – den såkalte eurovisjonshymnen. Også i dag begynner alle slike store samsendinger som Melodi Grand Prix og andre kulturelle begivenheter med denne musikken. Etter det majestetiske åpningsstykket kommer sangsolister og kor i energiske vekselsanger.

Konsertens andre verk er Johann Sebastian Bachs kantate nr 70. Den heter “Wachet, betet, betet, wachet». Kantaten er skrevet for kirketekstene i siste del av november, og Bach tar i bruk alle orkesterinstrumentene i sitt musikalske brus. Få med deg dette!

 

 

Med:
Cantate Domino, kor

Magnhild Korsvik, sopran
Sunniva Fevang, alt
Rolf Sostmann, tenor
Eirik Krokfjord, bass

Nivalis barokk, orkester
Ole Andreas Fevang, dirigent

Søndag 21. november kl 19.00

Tilbake